Házibuli
2012. január 09. írta: bnjudit

Házibuli

Egy pár napja a következőt álmodtam:

Egy közeli lány ismerősömmel és egy másik ismerősömmel vagyok, amikor jön egy SMS a barátnőmtől hogy 4-re menjek fel hozzájuk, amikor felérek, körülöttem még világos van csak a ház felett van sötét, és egy pár pálmafa is áll az udvaron (ami a valóságban nincsen ott). Az ablakból már figyelnek rám amikor odaérek, aztán belépek a házba, és ekkor már tudom (csak azt nem hogy honnan) hogy valami Halloween buliba lettem meghívva. Csak a folyosó néz ki úgy mint a valóságban, a többi rész hasonlít ugyan, de más. Belépek a jobbra lévő szobába, ahol sötét van, és a barátnőm ül egy ágyon, mellette egy pár csókolózik egy széken, ekkor odalépek a barátnőmhöz és megcsókolom, és valamiért olyan szomorúnak tűnik.Ezután bejön két alak (valahonnan biztos ismertem őket, talán a barátaim, de nem emlékszem) és annyit mondanak hogy "megjött és most elkapjuk". Oda állunk az ajtó elé, és látom a volt irodalom tanáromat (akivel körülbelül egy éve nem találkoztam) két fekete ruhás ember kíséretében bejönni az udvarba...

Köszönettel:

Józsi.

Kedves Lajos!

Mivel sok részlet is fontos lehet, leírok több dolgot, ami alapján besorolhatja az álma jelentését.

Az épület az álmokban a saját életünk, életvitelünk, az emberek pedig egy-egy tulajdonságaink.

Bármi, ami történik vagy lát, csak az Ön számára jelenti azt, amit Ön érez, amikor ezek a dolgok történnek. Például tegyük fel, hogy valaki farkasról álmodik. Ezt fenyegetést jelent a külvilág felől. De ha ez a személy farkasokkal foglalkozik, akkor kellemes érzéssel tölti el, és életvitelét jelenti.

Az épületek az álmodó életének szerkezetét jelenítik meg, beállítottságokat, nézeteket tükröznek. Ha a ház nem áll üresen, képes a saját pozitív tulajdonságait felismerni. Az idegen emberek a házban azt jelentik, hogy az álmodó saját személyiségének egy része által fenyegetve érzi magát. Ha eltérő dolgokat csinálnak a házban, akkor az álmodó két része, a racionális és kreatív oldala konfliktusban áll egymással. Minél tiszteletet parancsolóbb a ház, főleg a bejárat, annál inkább ismeri saját magát. Ha kicsi az épület, akkor nyomasztó érzései vannak, a felelősség csapdájában érezheti magát.

A folyosó pszichológiai síkon annyit jelent, hogy az álmodó másokat is beenged személyes terébe(nem feltétlenül az érzelmeibe is).

A szobát a tudás, az anyaöl(édesanya, vagy női aspektusa a férfi léleknek) szimbólumának tekintik. Az, hogy sötét, és többen is „lakják”, utalhat arra, hogy nem mutatja ki az érzelmeit az épp adott időszakban, amit a ház jelöl és Ön ezt jól tudja, hiszen tulajdonságai ott ülnek, és képesek is kimutatni,…de csak legbelül.

Felső emeleti szobák spirituális jellegűek. A szobákból szobákba átmenni tudatos változtatást jelent az életvitelben, amellyel valamit maga mögött hagy.

A csók azt jelenti, hogy akit álmában megcsókol, valóban is szerelmi partnernek tekintheti, de ha az pl valós életbeli családtag, esetleg aki iránt semmi vonzalmat nem érez, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami az Ön számára fontos. Ha az illető ismeretlen, akkor egy tulajdonságot jelöl, amit szeret a magáénak tudni(kérdés, hogy a sajátja-e már).

Az ünnep készülődést, egy várakozó állapotot jelöl.

A legtöbb ember számára a tanár az első tekintély, akivel szülei után találkozik. A tanár akár konfliktusokat is előidézhet, amely nézetek ellentétesek a gyermek által otthon tanultaktól. Ezeket talán évekkel később látjuk tisztábban, emellett jelenthet spirituális tanítót is. „A tanár akkor jön el, amikor a diák felkészült.”

Fontos erre a kicsi, ámde annál nagyobb jelentőségű részletre figyelni.

Az, hogy a ház felett van csak sötét, azt jelenti, hogy az életszakasz, amit az a bizonyos ház jelöl, feszültséggel tölti el. Talán a múltból egy időintervallum ugrott be, ami tudattalanban ott lappang még mindig.

Az álom üzenete: Az álom arról szólt, a leírt részletek alapján, hogy történt valami, nehezebb időszak, talán most nemrég, és a vége még csak most van folyamatban. Mindenképp egy nyomasztó életszakaszt jelöl.

Van, hogy egy gyerekkori vagy fiatalkori emlék olyan hatással van ránk, ami túl mély nyomot hagy, talán bizonytalanságot ébreszt egyetlen emlékkép, hiába igazolja az ellenkezőjét minden más jelenben történt esemény. Lehet, hogy bonyodalmakat okozott, hogy elzárkózott az érzelmek kimutatásától, és ezt felismerte.

Lehetséges, hogy most fogalmazódott meg Önben, mitől is félt régen, bár ma már apró-cseprődolognak tűnik, akkor pecsétté vált a tudatalattin. Ezek az álomképek általában nem a problémás időszakban jelentkeznek tapasztalataim szerint, hanem pont utána, vagy már akkor, amikor az illető fel tudja dolgozni magában. Ezért követhet egy gondokkal teli szenvedést évekkel később egy álom, ami arról szól.

El kell gondolkodni, mire is képes, ha akarja(bármire!!), és tovább tud-e lépni, immár tapasztalatokkal gazdagon önmaga megismerése és felkarolása felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr465817268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása