Fénykép, árnyék
2012. július 19. írta: bnjudit

Fénykép, árnyék

Segítséget kérnék!
Testvérem reggel felhívott, hogy rosszat álmodott velem kapcsolatban. És nagyon vigyázzak magamra.

Fényképezett és egy fekete árny volt mögöttem. Minél több képet készített, annál erősebben látszódott az árny. Az utolsó képnél - bizonyítékul édesanyánknak - tűnt a legerősebbnek az alakja, valamint megjelent a mosolygó, már 3 hónapja halott édesapánk. Édesapánk rákos beteg volt.

Testvérem már nem él velünk, családja van, nagyon jó a viszonyunk. Remélem elegendő infót tudtam rendelkezésre bocsájtani. Mit jelenthet ez? Én amúgy is nagyon ijedős vagyok és mondhatom nem indult ezzel a telefonnal valami fényesen a napom!
Előre is köszönöm a segítséget!

Kedves Niki!

A fénykép a múlttal, a múlt eseményeivel kapcsolható össze. Azt jelenti, hogy bizonyos dolgok, bizonyos tulajdonságok a múltba ragadnak. Gondolom, itt az édesapja emlékének a fontossága, a megőrzése a fénykép, esetleg annak az önön énjének a mostanra elvesztése, amely még 3 hónapja volt. Spirituálisan a múlt megértésére törekvés.

Az árnyék mindannyiunkban ott él. Ez a sötét oldalunk, a hibáink, gyengeségeink megtestesítője. Velünk azonos nemű, de elnyomott, mert ijesztő és kezelhetetlen. Azokat a tulajdonságokat testesíti meg, melyet az álmodónak nem sikerült kifejlesztenie vagy elhatárolódik tőle. Jellemének azon vonásai, melyek veszendőbe mentek.

Az érzékeny, áldozatkész ember árnyéka valószínűleg erőszakos és önző, a hősé gyáva, a művészé szadista. Áldozattal kellene köszönteni az álomban, hogy az ember megismerhesse magát, és elfogadhassa minden tulajdonságát. Elképzelhetjük saját árnyunkat, ha megfigyeljük, melyek a másokban minket taszító tulajdonságok. Amennyiben ezeket megértjük és használhatóvá tesszük, a fejlődés motorjává válhatnak.  Az ember hajlamos azt hinni, hogy ennek a lénynek semmi köze hozzá, azonban, ha leírjuk a minket idegesítő tulajdonságunkat azoknak, akik ismernek, fel fogják bennünk ismerni azt.

Az álomban az árnyék gyakran olyan személyként jelenik meg, akitől félünk vagy irigyeljük valamiért, de ha felismerjük ezek gyökereit, az árnyék elnyomására fordított energia kreativitásra, tanulásra használható fel.

A gyermekek, hogy kezelni tudják a jó és rossz közötti tulajdonságot, létrehozzák saját álomalakjaikat, amelyek között az árnyék is megtalálható. Ebbe a személybe pakolják bele az összes rosszat, amit el kell nyomniuk, így ebben az álomképben a gyermekkori konfliktus kínálkozik fel, hogy megoldjuk felnőtt fejjel.

Az álomban megjelenő halál vagy visszatérő szerettünk felhívja a figyelmet arra, hogy el kell fogadnunk élethelyzeteket (nem mindig feltétlenül a halálra utal az álom), ahhoz, hogy megnyugodhassunk. A mosolygó apa is erre biztatja az álmodót.

A szülő, család azzal a biztonságérzettel függ össze, melyet egy gyermek érezhet. Ha az apával való kapcsolat egészséges volt, az apa pozitív alak képében jelenik meg. Az apa a törvény, a tekintély, a rend megtestesítője. Egy nő életében az apa az etalon, melyhez minden későbbi partnerét mérheti. Ha az apa-szeretet túlzott volt, meg kell tanulni leválni az apaképről.

Egy nő álmában a húg vagy nővér a saját érzékeny, megértő oldalt jelöli.

Az álom üzenete:

Nagyon homályos, illetve ezt csak a testvére tudhatja, milyen belső érzések harcolnak egymással. Mindenesetre akár bűntudat, akár veszteségérzés, fel kell oldania magában, és csak az apa biztató mosolyára szabad emlékeznie.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr655817310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása