Hogyan kezdj álmot fejteni?
2014. július 02. írta: bnjudit

Hogyan kezdj álmot fejteni?

Nem akarom hosszas leírással bevezetni ezt az oldalt, hiszen nem hiába vagy itt.

Az álomfejtést alkalmazhatod néha-néha, ekkor a tipikus hibát követed el, amit nagyon sokan mások. Az álomfejtés folyamata időt és odafigyelést igényel. Valójában az lenne a leghelyesebb, ha nem alkalmaznánk álmoskönyvet, nem kérnénk álomfejtő segítségét, hanem alaposan körberágnánk újra és újra az álomképek alapján átélt érzéseinket.

Az álomfejtés NEM JÖVŐT FEJT(!), hanem a jelen időszakban felmerülő problémakezelésünkről ad visszajelzést, lelkünkben játszódó érzelmekről árulkodik. A tudatalattink napközben elzártan várja az éjszakát, amikor álmok formájában felszínre kerülhet. Mivel nem tudunk szembenézni sok mindennel, képek formájában kapjuk az orra-koppintást.

Most pedig nézzük, hogyan tovább:

1. Naponta jegyzeteld el az álomnaplódba, hogy mit álmodtál! Álomnapló: Végy egy füzetet, amit magad mellett tudsz tartani, esetleg napközben is. Mindig tedd az ágy melletti szekrényre lefekvésnél, és ahogy felkelsz, dátummal, írd le gyorsan, mit érzel, mit álmodtál, de olyan részletesen, amennyire részletesen csak tudod. Ha lehet, rajzolj, színesen, szimbólumokban, az a lényeg, minél inkább éljenek a lapjaid. A füzetet azért hordd magaddal, mert ha napközben villan be egy álomkép, le tudod jegyezni.

2. Fejtsd a szimbólumokat magadtól! Mielőtt segédeszköz után nyúlnál, írd az álomképek mellé, szerinted melyik mit jelenthet.

3. Jegyzeteld le az álomnaplóba, hogy mi jellemző aktuális életviteledre, milyen gondjaid vannak, mi foglalkoztat!
Fontos tudnod, hogy az álmaid a tudatalattid kivetülései. Minden, amit álmodsz, azért felelős, aminek napközben nem mertél engedni.
4. Készíts álomcsapdát!
Az agyat elég könnyű átverni, ezért ha "távol tartod a rosszat", kevésbé fogsz szorongással szembenézni az alvással.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr836465993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása