Parasztház, dalmata
2012. január 09. írta: bnjudit

Parasztház, dalmata

Kedves Álomfejtő!

A következőt álmodtam:
Dédapám parasztházában voltunk, estefelé járt már, inkább volt szürkület mint fény. Csak a hátsó gádorból szűrődött némi tűzfény, a lángok tetejét láttam, mögötte a kukoricacsövek képe rázkódott a melegben. Kinyílt a hűtő ajtaja, s egy majom szállt ki belőle, szőre mindenhol deres volt. Felém nyújtotta a jobb lábát, kezet fogott velem, majd visszamászott a jégszekrénybe. Közben a már öt éve a végtelen vadászmezőkre költözött dalmata kutyám rohangászott boldogan az udvaron körbe, aki vakkantással hívta fel a figyelmemet a közeli rétet átszelő, hatalmas henger alakú WizzAir feliratú rakétát szállító tehergépkocsira. Lassan vitte terhét a jármű, ám hirtelen megbillent, és az órási tömeg lezuhanva magával sodorva a víztornyot, melyből egy csepp víz sem ömlött ki. Megijedtem, hogyan oltjuk majd így el a tüzet...

Köszönöm.
Üdv: Bogi

Kedves Bogi!

Igen érdekes, és nem mindennapi álmot küldött be.
A parasztház a lényünk azon része, aki két lábbal áll a földön, racionálisan, megfontoltan gondolkozik. A megvilágított kukoricák a jól elrendezett ügyek, és jelei annak, hogy az álmodó helyes, észszerű összefüggéseket fedez fel különböző benyomások között.
A tűzhely a biztonság utáni vágyat jelöli vagy már sikeres megtalálását, a hűtőszekrény pedig valaminek a tartóssá tételének az igényét. Esetünkben annak, amit a majom szimbolizál: ügyesség, gyermeki játékosság, egyszerűség(néha egy gyermek jobban átlát egy felnőtti viselkedést, mint egy felnőtt ember, aki talán elfogult is).
A térszimbolika szerint a jobb a jövőt, a régihez(itt a most a múlt) már nem hasonlót jelenti.

A kutya utal a megbízható, hűséges társra/védelmezőre, vagy olyasvalakire, aki fontos szerepet tölt be az életünkben, de sajnos jelentheti még hűséges kitartást egy dolog mellett, ami nem biztos, hogy úgy van jól, ahogy hisszük.
Mivel olyan kutyáról van szó, ami egykor az Öné volt, talán éppen arra az időszakra hívja fel a figyelmet és olyan emlékeket tartalmazhat a tudat vagy tudatalatti, amely helyes irányba tereli cselekedeteinket a jelen életszakaszunkban.

Az álomban a rakéta a férfi erőt szimbolizálja. Fontos szerepet játszik mindenképpen az energia, amit a rakéta hordoz. Minden, ami erőt jelképez, azzal is kapcsolatos: hogyan lehetne a teljesítményt javítani. Az ezt szállító tehergépkocsi erős kötődést jelent cselekedeteink iránt, elkötelezettei vagyunk saját elképzeléseinknek.

A víztorony a fentiekkel szemben a női aspektus, énünk azon oldala, aki érzékeny, sebezhető, a víz hiánya pedig ennek az oldalnak az elnyomását mutatja.

A tűz pozitív értelemben a szenvedélyre, a vágyra, negatív értelemben frusztrációra, dühre utal. Pontos értelmezése attól függ, megfékezik-e. Ha a lángokat látja, tisztában van a megfékezés után felszabaduló hatalmas energiákkal, ha csak a forróságát érzi, akkor az emberi érzelmeket vagy konkrét személyét éli meg így. A tűz gyakran egyet jelent a megtisztulással is, mert az éltető illetve pusztító erejét saját szolgálatunkba állíthatjuk. Néha arra utal, hogy szexuális erejét át kell alakítania az álmodónak. Itt azt érti, nem elég csak a férfi vagy csak a női oldalunkat mutatni a világnak.

Az álom üzenete: Az álmodó túlságosan férfias oldalát mutatja a világnak, szinte a női belső ént teljesen elnyomja. A tudatalatti tudja, hogy ez így nem jó, és az álomban figyelmezteti, engedje szabadjára a gyenge nőt, hagyja, hogy mások harcoljanak Ön helyett, ne legyen keményebb, mint ami szükséges.
Az álom tele van ellentétekkel, úgy, ahogy a világ, és az ember is. El kell kezdeni fegyelmezett nyugalomból átadni magát annak a nőnek, aki kimondja, amit szeretne, hagyatkozzon néha másokra is. Nekik is szükségük van erre, hiszen, ha tehetnek Önért valamit, úgy érzik, szüksége van rájuk. (A nagyszülők is ezért adnak meg minden jót az unokának). Az emberek ilyenek. Hiába is tagadják, szeretnek adni, van, aki túl sokat ad, és nem hagyja, hogy mások adhassanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr475817269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása