Az alvás és a Hold
2012. július 02. írta: bnjudit

Az alvás és a Hold

A Hold befolyásolja alvási szokásainkat, ez fizikai képletekkel bizonyítható tény.
Azok a mágneses erővonalak melyek a Holdhoz kapcsolódnak, akkor ,,fonódnak" össze a földi magnetoszféra erővonalaival - amikor a Hold földárnyékban található. Azaz amikor éjjel a sötét égbolton sziporkázik.

A Hold távolsága a Földtől 384 402 km, a mágneses erővonalak rezgési sebessége 300 000 km/sec - a Hold frekvenciája 1 rezgés másodpercenként, azaz 1 Hertz. S mivel a legmélyebb alvásállapot idején a agyhullámaink rezgésszáma is 1 Hertz körül van, a Hold ekkor tud ránk közvetlenül hatni - éjszaka.
Bioritmusunkra leginkább a Telihold van hatással. Egyes felmérések szerint - nagyrészt a nők szenvednek telihold idején álmatlanságtól. Körülbelül 47%-a a nőknek, panaszkodik negatív hatásokra. Sajnos, nem segít sem a redőny, a reluxa vagy a sötételő. Telihold előtt a megfigyelt személyekre jellemző volt az idegesség és nyugtalanság.

(forrás: http://crabbychuff.blogspot.hu/2011/01/alvas-es-hold.html)

Teliholdkor a Föld  a Nap és a Hold közé kerül -, ez a tény befolyással bír valamennyi életműködésre, a szervezet életfolyamataira. Az ősi kínai orvoslás ezzel már évezredekkel ezelőtt foglalkozott : a teliholdat jang – férfias, erős – energiákkal ruházva fel. Míg az újhold a jin – lágy, nőies energiák periodusa – inkább energiahiányos állapotnak számít, a visszahúzódás időszaka, addig a telihold a kiteljesedésé, az emberek gyakran érzik magukat energikusabbnak, akik pedig lelkileg érzékenyebbek, vagy lelki problémákkal küzdenek, gyakorta ingerlékenyebbé, sokkal érzékenyebbé, sérülékenyebbé válnak, gyakori, hogy alvásuk megromlik, esetleg egész éjszaka csak forgolódnak, hánykolódnak alvás helyett.

(forrás: http://www.radicsjudit.hu/cikkeim/babona-vagy-valosag-mi-az-igazsag-a-telihold-hatasairol/5485/)

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr185817298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása