A menekülő kalóz
2012. június 28. írta: bnjudit

A menekülő kalóz

Kedves álomfejtő! Azt álmodtam, hogy egy férfi kalóz vagyok, és a kalózok közül is egy rossz társaságnak a tagja. Körülöttem sorra lövik le a rossz kalózokat, nekem meg menekülnöm kell. Hirtelen egy kutya terem mellettem és én nagyon örülök neki, de tovább kell menekülnöm, így ott hagytam őt. Egy kertvárosba kerülök, és kerítéseket ugrok át, ahol az üldöző kalózok elvesztenek, de én csak menekülök. Ki érek egy zöld parkba ami lejt , és felfelé futok egy rom felé.El is érem , ahol meg pihenek, de hirtelen meg jelenik egy szőke nő akivel le fekszünk egymással (nő vagyok amúgy), majd együtt folytatjuk utunkat ,ekkor már nem menekülök, és minden kezembe kerülő piát le döntök. A szőke nővel vitába keveredünk az alkohol miatt, és itt felébredtem...  Nagyon érdekelne az álmom jelentése, mert ez az eddigi le furcsább! Előre is köszönöm :)

Kedves Dorottya!

Nemváltás csupán azt a célt szolgálja, hogy az erőt inkább a férfival hozzuk összefüggésbe, valószínűleg egy tavaszi réten futkározva nőnek álmodtad volna magad.

A kalóz képviseli a személyiség anarchikus részét, mely gúnyolódhat, támadhat, melytől inkább tartanak, és a környezet le nem tudja uralni. A kalózok hajói voltak azok, amitől a király hajósai is féltek. Ha nem is az abszolút erő jele, de a hatalomé, melyet önmagának tud kiharcolni a személyiség. Valószínűleg sok mindenben nagyon határozott elképzelésed van, de mivel nő vagy, ezért inkább engedsz, mint leuralsz (menekülsz, mint harcolsz).

A lövöldözés a robbanó, de direkt energia, mellyel "megcélozzuk" a másikat vagy "megcéloznak" minket. Ez azt jelenti, hogy bántó hatásoknak vagyunk kitéve. Nőként a valóságban az áldozati szerepünket az álomban a lövöldözés célpontja váltja fel, csak az álomban könnyebb ellene harcolni, főleg ha nem védtelen nőnek álmodjuk magunkat, hanem cselekvő erős férfinek. Ez egyébként valószínűleg szexuális jellegű, értem ezt úgy, hogy főleg a párunk viselkedését (aki szexuális partnerünk természetesen és máshogy nézünk rá, mint a többi férfire) érezzük bántónak. Ez nem verés, hanem szóbeli bántalmazás, esetleg olyan mondatok, amiket túlságosan szívünkre veszünk, holott nem kellene. Mert ugye minket nem talál el a golyó, csak a " rossz társaságbeli barátainkat". Ez viszont lehet, hogy nem ártó, csak személyiségünk fekete foltjainak eltávolítására irányuló szándék.

A kutya általában a hűséges barát, társ szereplő, vagy a társunk kedves oldala, aki a lövöldözés után újra ránk talál, ez esetben viszont a múlttal való párhuzamot jelentheti de sajnos jelentheti még hűséges kitartást egy dolog mellett, ami nem biztos, hogy úgy van jól, ahogy hisszük. Ő az, aki már a múltban is ismert minket, újra ránk talál, mert újra ugyanazt az utat járjuk be, mint régen. Lehet, hogy állandó mókuskerékben vagy valamivel kapcsolatban.

A kertváros egy nyugalmas hely, ahova visszatérsz, szimbolizáljon bármit, mindenképpen rendkívüli dolog lehet, hiszen lejtő aljáról jutsz a domb tetejére, ami az ösztönös viselkedésből ésszerű viselkedésbe való emelkedés. Képes vagy felmérni az eredményeidet, sőt, a tetőn újra egyesülsz női éneddel, de a rom, mint a múlt hibás építménye, mely összedőlt még mindig szerepel. Ezt vagy más tette tönkre számunkra, és képesek vagyunk újjáépíteni vagy bennünk van romboló magatartás a női kiteljesedéssel kapcsolatban. Szeretnéd, de nem mered, ezért inkább elnyomod magadban... Ezt az érzelmi nehézséget, magad előtt görgetett gond-kereket kellene megvizsgálnod, mitől, kitől származik.

Inni valamit annyit tesz, mint valaminek az elnyelését, magunkba fogadását jelenti. A belső szükséglet és külső táplálék kapcsolata lehet fizikai vagy szellemi. Az alkohol, mint szimbólum, a megváltozott tudatosság segítője, mondhatni, az álom és az alkoholos tudatállapot, amiben csak jelen pillanatok vannak, semmi előretervezés, segítheti átlépni a tudatosságot, a gondolkodást. A mindennapi életünkben felesleges dolgok vannak, felesleges haragvások, időhúzások, ezt léphetjük át vele, gyengévé tesz, nem vagyunk képesek tudatosan a problémával szembe állni.

Az álom üzenete: Te, mint az álmaidban jól látjuk, erős egyéniség vagy, de mint nő, ennek nem mindig adsz hangot, és jobbnak érzed visszavonulni. Nem támadni kell, csak kiállni vagy békével lecsillapítani. Legyen több önbizalmad, de a női énedben is bízz, nemcsak a férfi erős benned. Nekem úgy tűnik, túl sok mindent veszel a szívedre. Ha valami nem tetszik, változtass, ha pedig nem szükséges változtatni, akkor békével fogadd be, de ne magadban rágódj! Rendkívül erős álomképeid vannak, amik rendkívül erős nőre utalnak.

Üdvözlettel
Jana

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr515817297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása