Tartozás, elengedés
2012. január 10. írta: bnjudit

Tartozás, elengedés

Szép napot kivánok!

Álmom a következő: Egy helységben vagyunk a volt barátommal meg a barátnőjével. Odamegyek hozzá, hogy most már jó lenne visszaadni a 300.000 Ft - ot. Ő sajnos nem tudja vissza adni ezért mondtam neki, hogy a végrehajtóhoz fordulok. Elkezdtünk beszélgetni közben fogta a lábam. Megjegyezte , hogy jól nézek ki. Elmondta, hogy beszélgették a barátnőjével kettönk volt kapcsolatát. Azt mondta neki: Szerettük egymást csak nagyon sokat veszekedtünk. Álmomban a barátnője nagyon kedves volt velem. Szimpatizáltunk egymással.Végül elmentek közben találtam egy fotóalbumot a volt barátommal és rólam. Azokat nézegettem. Nem sokkal később visszajöttek, mert véletlen elvittek egy hivatalos papiromat. Visszaadták majd megint elmentek. Utána ahogy a postámat nézegettem rátaláltam egy levélre melyben közlik, hogy nyertem egy fekete autót. Nagyon boldog vagyok örülök a nyereménynek.

Kiváncsi lennék mit jelent a volt barátommal való álmom. Mit jelent a beszélgetésem vele? Álmomban éreztem némi érzelmet kettőnk közt. Szeretek vele álmodni, mert ha kis idöre is de ott van a közelemben. Várom válaszát.

Kedves Csilla!

Álomban, ha valaki tartozik nekünk, azt jelzi, hogy valóban várunk tőle valamit. Nem feltétlenül pénzt vagy anyagit javat, inkább úgy érezzük, hogy tartozik még nekünk valamivel. Talán egy utolsó beszélgetéssel vagy csak egy bocsánatkéréssel. Igazából kívülről vár egy megoldást, ami nem ott létezik, csak Ön tud magán segíteni.(Nem várni a bocsánatkérésre például, hanem megbocsájtani a másik hamisságát, elfogadni, hogy ő is csak egy ember tele hibával) Krúdy Álmoskönyve szerint adósságot megkapni annyit jelent, hogy a szél kibeszéli titkainkat. Ha ezt mégsem kapjuk meg, titkaink megmaradnak, ha csak mi nem beszéljük ki.

Álomban beszélni arra utal, hogy az életben nincs önbizalma elmondania, amit érez, álomban viszont nincsenek korlátok, felszabadultan mondhatja el véleményét.
Ilyenkor bármit kimondhatunk, nem kell félnünk a következményeitől. Különösebb jelentése nincs, csupán végre könnyít lelkén.

Ha az álmodó, akinek bókolnak, szerelmes, annak jót jelez a közeljövőben.

A láb, mint a többi végtag, a szexualitással van összefüggésben. A bal oldal a kreatív rész erősítéséről, a jobb pedig érzelmi kötődésről szól. A láb olyan testrész, amellyel tovább léphetünk, viszont ebben hátráltathat minket a múlt. Jelen esetben nagyon is. Ha álomban manipulálják, akkor életben is esély lehet rá.

Megjelenik a megbocsátás, a megkönnyebbülés a beszélgetés alatt, a szimpatizálás, az, amire egy nőnek szüksége van, ha volt párja iránt még mindig érez. Segít kellő komolysággal, megértéssel és felnőtt lélekjelenléttel hozzáállni a velünk történtekhez.

Álomban a fényképek azt szolgálják, hogy spirituális síkon az álmodót ráébresszék bizonyos múltbeli dolgokra, amiket, ha megért, és tisztán lát, hasznára válhat az így kialakult kép régi önmagáról és emberekről. A képek már a múlt részeit idézik és régi énjét, aki átalakult, mert valószínűleg nem érezte magáénak a szerepet.

Az újra felbukkanás és fontos irat visszahozása arra utal: nincs tisztában lelki és spirituális előrehaladásában, vagy csak nem akarja elfogadni, hogy másképp vélekedik, vagyis bölcs lett.

Ha az álmodó ajándékot kap, ez azt jelenti, hogy szeretik és elfogadják, sőt önmaga is tisztában van az értékes tulajdonságaival, amikkel másoknak segíthet. Ismeretlen tehetségei kerülhetnek felszínre és bontakozhat ki egy olyan formában, amire nem is gondolt eddig. A szó maga, hogy ajándék régi magyarosan kifejezve „prezent”, melynek latin gyöke a latin jelen szót is jelentheti, így emlékeztetheti, hogy ne a múltban vagy jövőben, hanem itt és most a jelenben kell élni. Figyelmeztet, hogy kimondottan legyünk jelen, hiszen a fent említett kreatív kibontakozás csak így történhet meg, különben még váratna magára.

Végül a fekete autó, mint szimbólum, a színe miatt a kifejezőképességre utal, de itt elfojtott szavakra, és az ítélőerőre, amely erősen jelen van, és segít kezelni az akadályokat. Az autó pedig a következő életszakaszhoz vezető utazás jelölője, aminek eljött az ideje. Bármerre is visz majd az út, nagy változás következik, és a kormányt a saját kezében kell tartania, ne hagyja, hogy „mások vezessék az Ön autóját”, hiszen most ajándékként fog az ölébe hullni, csak figyelnie kell.

Az álom üzenete:
Ahogy írtam, a jelenben kell lennie minden pillanatban most, a múltat egy időre félre kell tennie, mert Ön számára végre jön a változás, ami lehet egy új szerelem, utazás vagy akár munkahelyváltás.
Lehet, hogy még úgy érzi, Ön számára sokat jelent ez a múltbéli kapcsolat, és erőt meríthet az emlékeiből, de már csak a tudat kapaszkodik a múltba, az tudatalatti már készül az újra. Ha lehet, hogy legyen a gyengék támasza, segítsen abban, amiben tud, de persze ne a saját kárára. Ha az ember jót tesz, a karma feketepontjait tünteti el.
Valószínűleg még valamit meg kell értenie a volt barátjával kapcsolatban, azért álmodik még vele.

Próbálja ki a következő gyakorlatot:
Hunyja le szemét, figyelje lélegzetét, és engedjen ki minden gondolatot. Ne kapaszkodjon bele egy gondolatba, ami jön, hagyja, hogy tovább ússzon. Képzeljen el egy szürke ködöt maga előtt, ez a fájdalma. Lépjen bele a ködbe, élje át a fájdalom hatalmát, és ne kezdjen vele semmit, csak érezze. Nyugodtan lélegezzen tovább, és fújja ki a ködbe, közben foszlani kezd majd. Gyönyörű tájon van, mező, hegyek, vagy amit szeretne, érezze jól magát, és ha a köd visszajön, újra tegye meg az előzőeket. Most pedig képzelje, hogy egy arany sugár süt Önre, közvetlenül fentről. Ez a lélek fénye, a jelené, azé a „testé” és „emberé”, akivel együtt kell élnie. Csak ő számít, mert ha Ő boldog, akkor boldog a tudat is. A fénytest pedig akkor boldog, ha jót cselekszik. Most pedig kezdjen visszatérni a tudatba, és ha a fájdalom vagy emlékek túlságosan rátelepednek gondolataira, csinálja meg újra a gyakorlatot. Minden gyakorlat alkalmával a köd egyre kisebb, vékonyabb, átlátszóbb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr775817273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SvetaJana 2012.03.01. 10:48:57

Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj. Müller Péter
süti beállítások módosítása