Megmenekülni bajból
2012. január 09. írta: bnjudit

Megmenekülni bajból

A következőt  álmodtam:  jött egy nagy vihar, és nekem több ismerősömmel egyetemben menekülnöm kellett,és egy rácsozott mélyedésbe sikerült egy vékonyabb embernek bebújni,én viszont csak belekapaszkodni tudtam, megmenekültem, de nagyon félelmetes volt.
A múltkor hasonló álmom volt, csak  akkor egy falu kis utcájának végén 10 méter magas vízoszlop jött felém,én futottam előle, végül egy kerítés betonkoszorujára ugrottam fel,és még csak a lábam sem lett vizes. Szeretném tudni mit jelent ez.
Köszönettel: V. Edit

Kedves Edit!

Mindkét álomból nyilvánvalóan kitűnik, hogy belső szorongás van Önben.
Az első álomban a vihar jelenti ezt a belső zavart.
Fontos tudni, hogy az álomban, ha egy idegennek tűnő, azaz nem ismerős, embert látunk, az mindig egyik tulajdonságunk vagy énünk megszemélyesítése. A rácsozott gödörbe elbújt ember lehet, hogy az az énképe, aki nem mer szembe szállni a felmerült problémával, és homokba dugja a fejét, ő egy kis rész magából, de látszólag sikerül megmenekülnie. Lehet, hogy szeretne ennek az embernek a helyében lenni?
A rács viszont veszekedést jelent, amit ő sem tud kikerülni. Meg nem oldja a gondjait, de elpalástolja őket, ami hosszútávon nem megoldás. A viharral szemben könnyű a dolga, a vízzel szemben nem lenne ilyen egyszerű elbújni.
Az a tény, hogy fél, végül mégis szembe kerül a katasztrófákkal, ha nem is önszántából, és sikeresen megmenekül belőlük, pozitív előjel, amit még most ki kell használni, amíg lehetséges.
Először viszont szembesülnie kell a problémával, ki kell mondani, hogy van. Ott kezdődik minden.

Lehet, hogy mégis kimondja önmaga előtt(?), mert a vihar „levegője” könnyebb, mint az ár „vize”, amit napokkal előtte álmodott.
A víz jelentése is belső, kényszeres cselekvés egy nehéz árral szemben, a víz ugyanis lassítja lépteinket, hiába „ússzuk meg szárazon” a vele való találkozást. Lehet, hogy egy gond először túl nagynak tűnt, de ahogy az idő telik, kezd körvonalazódni, hogy mégsem akkora baj.
A falu, az utca az életút jelenlegi szakaszának képe. Nem írta le, hogy kacskaringós, meredek, vagy emelkedős.
A kacskaringók az életbeli nehézségek, a lejtő valódi lejtőt jelent a mindennapokban, az emelkedés pedig utalhat pénzügyi, vagy erkölcsi emelkedésre, attól függ. Ha sok házat(felteszem, sokat látott), az gazdag lelki világra utal, a kevés, poros, elhagyott ház pedig érzelmi elhagyatottság.
/Általában nincsenek természeti katasztrófák egy kis lélekszámú faluban./
Sok ember az utcán könnyű kapcsolatteremtési képességet jelent. Kis utcának írja le, ami ennek az életszakasznak a rövidségét jelenti, viszont a több méter magas ár annál nagyobbnak tűnik jelenleg.
A kerítés is a kapcsolatokra utal. Kerítésen kívül lenni annak a ténye, hogy barátságot szeretne kötni azzal, ami a kerítésen belül van. Talán biztonság és a félelem hiánya az, ami onnan árad, szeretne békés kompromisszumot kötni.

Összegzés: Én annyit látok a két álomban, hogy ugyanarról a gondról lehet szó, de nehezebbnek tűnik megoldani, mint amilyen nehéz lesz valójában, viszont mindenképpen szembe kell nézni vele, ezt nem lehet sokáig húzni. Lehet, hogy az egész probléma megoldása annyi lenne, hogy tudatosítsa magában magának a problémának létezését, és ez már megoldana sok mindent.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr755817266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása