Különböző szemű kutya és varrónő
2015. november 07. írta: bnjudit

Különböző szemű kutya és varrónő

[A lányom] a családdal elment valami varrónőhöz és mikor kijöttünk a házból, követett minket egy nagy fekete kutya, az egyik szeme fehér volt, a másik meg fekete, furcsán nevetet.


Kedves Ibolya,

Egy gyermek álmáról beszélünk. 

A varrónő egy olyan női személy, aki a külvilág felé mutatott arcot (ruházatot) segíti kialakítani. Ő lehet az anya vagy egy segítő barátnő, egy olyan személy, akinek a kezébe adjuk a ruhánkat.

Az épület, ház az álmodó életvitele, azaz a megszokott környezet, a mindennapi rutin, a gyermek életének részei, melyből kitekint a külvilág fele, a számára új dolgok felé.

Ha követik az álmodót, ez számára lehet negatív és pozítiv érzés is. Ha negatív, akkor félelmeivel kell szembenéznie, ha pozítiv, akkor pedig vezetőként vesz részt valamiben. 

A kutya spirituális síkon az útikalauzunk, mely a feltétel nélküli hűséget jelzi valami iránt. 

A szem az ítélőképesség, a megfigyelés eszköze. A stabilitáshoz, védelemhez kapcsolják. Mivel a két oldal más színű, lássuk, mit jelentenek a színek és oldalak:
- A bal oldal a megérzés, belső hang, érzelmi, a női oldal.
- A jobb oldal a logikai, értelmi, férfi oldal.
- Fehér: ártatlanság, lelki tisztaság.
- Fekete: kifejezőképesség, ítélőerő.
Ha a bal szem fehér és a jobb szem fekete: a megérzésbe, a belső, érzékeny énbe a külvilág behat, kétségek, félelmek tűnnek fel, a logika viszont erőteljesebb, a megértésre nagyobb hangsúly tevődik, mint az érzelmekre. Ha a bal szem fehér, a jobb szem fekete, az érzelmekkel van közelebbi viszonyban a gyermek, és a megértés a második helyen áll, ez tipikus gyermeki hozzáállás lenne.

Ha a kutya kinevette az álmodót, az a nevetségesség válástól való félelemre utal. Ez fájdalmas élmény lehet, főleg egy gyermeknek. Ha nem az álmodó nevet és a nevetés maga idegen érzést vált ki, valószínűleg ez lehet az oka.

Az álom üzenete:
A gyermek feltétel nélkül követ valakit, mert az kell tennie, ám ez benne kettősséget okoz. Pl lehet ez egy tanárnő, aki nem mindig helyesen lép fel, és ezt a gyerekek megérzik. Ezt a személyt, legyen az osztálytárs, rokon, bármilyen felnőtt vagy gyermek, kell megtalálni a gyermekkel, és beszélni róla. Problémákat nem okoz, csak a személy iránti furcsa, kettős, összeférhetetlen érzést, amikor a külvilág (szülők, stb) azt mondja, hallgass rá, de a belső én érzi, hogy nem feltétlenül tökéletes példát mutat az illető.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomnaplo-alomfejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr358056954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása